Кметът на Пловдив Костадин Димитров даде интервю за клубната телевизия на Ботев (Пловдив) и обяви, че съвсем скоро ще започне работата по довършителните работи по стадион „Христо Ботев“. За тях вече има осигурено финансиране и подписано споразумение с Министерството на регионалното развитие.

"Имаме постоянна комуникация с ръководството на Ботев (Пловдив). Те са избрали човек да помага в нашия екип на инженери и строители, подготвящи процедурите за етап 2, който трябва да стартира в най-скоро време. Стадионът е прекрасен и ние ще направим всичко възможно той да има своята пълна завършеност“, заяви Димитров.

„Имаме осигурено финансиране, имаме и подписано споразумение с Министерството на регионалното развитие, единствено ни остана да пуснем обществената поръчка, която да определи изпълнител за продължаването на малките неща, които останаха покрай стадион "Христо Ботев"“, допълни кметът на Пловдив

Беше много горещо лято. Температурата на тревната настилка достигаше до 60 градуса. Полагаме усилия за това да запазим терена в добър вид. Необходими са някои допълнителни съоръжения, които се изискват от клуба. Ние сме в разговори с тях. Уточняваме детайлите за това какво трябва да се направи, за да имаме терен, който подобава на националния отбор.
 Имаме вентилация, която да направи така, че да има по-голяма проветривост на самия терен. Поради голямата засенченост има нужда от изкуствено слънце", уточни Костадин Димитров.