Кметът на Пловдив Славчо Атанасов призова собственикът на Ботев Димитър Христолов да се оттегли. “Той не е човекът, който ще изправи Ботев на крака и затова е най-добре да си ходи. Нека отстъпи собствеността на клуба на човек, който може да извади клуба от тежката ситуация, в която се намира”, каза на пресконференция градоначалникът. 

Той добави, че за годишната издръжка на добър отбор от "А" група са необходими минимум три милиона лева. "Бюджетът на Ботев за една година е между 600 000 и 700 000 лева. С тези пари клубът винаги ще бъде в криза. Явно популярен и с традиции клуб, като Ботев не е лъжица за всяка уста и трябва да бъде поет от бизнесмени, които имат възможност да вложат достатъчно средства, за го превърнат отново във водещ в България", каза Славчо Атанасов.

Кметът не одобрява обидните надписи на феновете спрямо Христолов в целия Пловдив. Той отново декларира, че община Пловдив полага грижи за модернизиране на спортната база в града. Затова заедно с Христо Стоичков обсъждат вариант за изграждането на изкуствено игрище по футбол с трибуни за 3800 места на стойност 600 000 лева./БЛИЦ