Същата сума, която ще бъде необходима на ПФК Ботев 1912 за закупуването на седалки, подходящи за международни срещи и затревяване на терена, ще бъде отпусната и на ПФК Локомотив 1926. Това обяви кметът на Община Пловдив Здравко Димитров на среща с представители на "черно-белите" привърженици. На нея присъства и заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

„Ще има реципрочно, абсолютно същото, финансиране и ще удържа на думата си. За това обаче е необходимо да имате проектна готовност за какво ще бъде инвестирана сумата. Парите не се отпускат на клуба, а за подобряване на стадионите, които са общинска собственост“, заяви Димитров.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Черно-белите" привърженици се съгласиха, че първо трябва да мине пазарното проучване за седалките и затревяването на терена на „Колежа“, за да се знае необходимата сума за ПФК Ботев 1912, която ще бъде внесена за гласуване в Общински съвет – Пловдив. На тази база ръководството на ПФК Локомотив 1926 ще прецени какви са най-неотложните дейности по стадиона в парк „Лаута“ и ще подготви проект. 

Искането на привържениците на Локомотив е предложенията на Община Пловдив за двата клуба да бъдат гласувани на една сесия, за да няма разделение.