Кметът на Пловдив Здравко Димитров зарадва феновете на Ботев и заяви, че в най-скоро време ще има развръзка по темата за стадион "Христо Ботев". Градоначалникът е имал среща с премиера Бойко Борисов.

"Ако кажа някакви срокове, веднага ще има сърдити и от двете страни. Вчера имах среща в София с премиера. В най-скоро време ще има развръзка", заяви Димитров и добави, че много сериозна френска компания е готова да построи изцяло нов стадион "Пловдив“. Финансирането на строежа може да се поеме изцяло от въпросния консорциум, но французите са поставили условие - на съоръжението да играят и двата местни гранда Локомотив и Ботев.

 "Аз не виждам жив човек, който може да събере Локомотив и Ботев да играят на един стадион. Иначе французите са си направили изчисленията, ще го менажират и даже са готови да дават пари на общината. Според тях един стадион с капацитет за 25 000 зрители е нормален за Пловдив и може да се печели от него", добави кметът пред Plovdiv24.bg.

 "Според мен това може да стане в друго градче, в което да има само един отбор. Двата клуба са категорични, че не искат да играят на едно и също място. Ще търсим други начини, тъй като на никой не му харесва това състояние на стадион "Пловдив“, завърши Здравко Димитров.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020