Кметът на Симитли и финансов благодетел на Септември (Симитли) – Апостол Апостолов, остана много разочарован от загубата с 0:1 у дома от Пирин (Благоевград) и също като Тодор Батков в "Левски" се закани да прави промени, плашейки подчинените си с уволнения.

"Пирин заслужено победи. Още от самото начало техните футболисти бяха по-мотивирани, влязоха здраво в мача, за разлика от нашите, които до последно не можаха да покажат това, на което са способни. Не можаха да организират за цял мач една сносна атака. Според спортно-техническото ръководство и треньорският екип малко пообърка състава. В този мач беше ясно, че който отбор излезе по-мотивиран, той ще се поздрави с победата. През целия мач си личеше на терена, че Пирин повече търсеше победата. Нашите футболисти въобще не успяха да покажат на 50 процента от възможностите си. Половината дори излязоха на този терен да играят с маратонки, с които ходят на дискотека. Имат претенции, че са професионални футболисти, взимат заплата, премии, а в същото време основното средство на труда, не са си купили. Така не става. Без това средство футбол не може да се играе. Не може да се пързалят, като че ли не играят футбол, а бобслей", изцепи се Поли след поражението.

"Това показва безотговорното им поведение към мача. Всичко това няма как да се размине без последствия. Ако някой си мисли, че отборът на Септември (Симитли) е сиропиталище за хора, които няма къде да играят - дълбоко се лъжат. Ще има доста промени в клуба. Бяхме заявили, че ще гоним първото място, но след тази загуба е ясно, че това няма как да стане", добави разочарованият кмет на Симитли.

Местният тим, който взе лиценза на Перун (Кресна) е на 4-ото място в Югозападната "В" група с 36 точки. Пирин (Бл) е на върха с 45.

Article.jpg