Кметът на Симитли Апостол Апостолов-Поли разпространи странно писмо, чрез което настоява за публично извинение за обидите на феновете на Пирин към града му. Ако "орлетата" изпълнят желанието му, ще даде лиценза за "Б" група на благоевградския клуб. Не е изключено обаче писмото да не е от Поли, а просто някой да се е пошегувал.

БЛИЦ публикува въпросното писмо без редакторска намеса:

Какво се случи мили момчета?

Забравихте си репликите? Или си глътнахте граматиката?

Защо заглъхнаха подвикванията ви по трибуните **** Симитли е село?

Или просто се засрамихте от себе си? Защото във вашите ръце, в ръцете на най-милото за всеки отбор и спортист - феновете, някои хора ви дадоха златен отбор. Тогава бяхте голямата работа... ама се провалихте! Безславно затрихте един отбор със славна история. А сега се оглеждате за спасителен пояс за любимия ви Пирин, храните надежда с вперен поглед ту в кмет, ту във футболни легенди и... жадно гледате към лиценза на тези, които наричахте селяци.

Мили момчета,

Човек съди и квалифицира, когато създава и може и сам. Е, доказахте и вие, че можете, но да рушите.

Септември (Симитли) от три години се състезава в професионалния футбол и още е там. Септември (Симитли) има достойна публика и културни фенове, които държат на любимия си отбор. А вие изпратихте вашия славен Пирин да се състезава в селските бундеслиги. И незнайно защо решихте да се заяждате, не на ниво, и със съседа, от когото сега чакате помощ.

Мили момчета,

Един фен дава сърце и душа за любим отбор. Ако сте истински фенове, признайте си грешката! Извинете се публично на отбора Септември (Симитли), на публиката и на жителите на община Симитли. И ще имате лиценз за "Б" група. Ще направим и отстъпка в цената!

А ние ще продължим по своя си път. Ще създаваме таланти в ДЮШ, които да подсилват редиците на най-добрите отбори.

Да ви видим достойнството!

Ако го нямате, дерзайте в долните дивизии! Желая ви успех и стискам палци на бившия ми отбор – Пирин (Благоевград).

Апостол Апостолов,
Кмет на община Симитли
или както ми казват, „финансов благодетел” на Септември (Симитли)