Кметът на Симитли Апостол Апостолов урежда втородивизионния Септември за сателит на гранда "Левски", довериха пред "Струма" няколко независими източници.

Според тях градоначалникът-бивш топрефер вече е провел сондажни разговори със собственика на "сините" Тодор Батков, който прегърнал радушно идеята и обещал да съдейства за реализирането й.
 
Сътрудничеството на първо време ще се изразява в присъствието на водещи футболисти на тима от "Герена" на приемните изпити в местната детско-юношеска школа, която по предварителни разчети трябва да прерасне в спортен интернат до края на настоящата година. Очаква се спортно-техническите ръководства на двата клуба да договорят няколко контролни проверки между представителните отбори и гарнитурите на подрастващите.

Междувременно стана известно, че щабът на Септември е възобновил интереса си към тарана на съседите от елитния Пирин Калоян Стоянов, който преди половин година претърпя операция и оттогава се възстановява. Устните договорки с набелязаните от по-рано попълнения Атанас Николов и Мирослав Ризов все още не са скрепени с подписи, тъй като играчите чакат Арбитражния съд да се произнесе по молбите им за прекратяване на договорите с "орлетата". За защитника-ветеран с прякор Ханко натиска и Лудогорец, където вече се озова кадърът на благоевградчани Зоран Златковски. /БЛИЦ