Сериозна българска фирма може да стане генерален спонсор на Етър от новия сезон, съобщава "Тема Спорт". Собственик на компанията, е известен роден бизнесмен, който е изразил готовност да се включи в издръжката на клуба, ако виолетовите спечелят промоция за А група, което е на 90 процента сигурно.

Болярите се нуждаят от две точки в оставащите два мача - срещу Спартак Варна навън и с Несебър у дома.

Засега обаче името й се пази в тайна. Единственото, което се знае, е, че бизнесменът е приближен до новия кмет на Търново Даниел Панов. Градоначалникът има сериозни амбиции да възроди традициите и славата на футбола в града.

В момента бившият шампион на България от 1991 г. се издържа от турски бизнесмени, които имат голям принос за връщането в елита. При промоцията се очаква те да получат сериозна помощ във финансирането на клуба.

"За тези неща питайте кмета. Аз се занимавам само със спортните въпроси и за нивото си. Сега ни предстои поредният мач (б.а. - визита на Спартак Вн), който трябва да спечелим. Не си правим никакви сметки, а във всеки двубой излизаме за трите точки. Спартак разполага с добър отбор, с опитни играчи и отличен треньор. Търново обаче заслужава да има отбор в елита и вярвам, че ще изпълним целта си", заяви наставникът на болярите Цанко Цветанов.