Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Кметът на Велико Търново Даниел Панов застана зад треньора на Етър Цанко Цветанов. Както е известно, след вчерашната загуба на “болярите” у дома с 0:1 от Пирин (Гоце Делчев), турските собственици на клуба отново заявиха, че уволняват Цанко Цветанов. Както и преди около седмица, когато Етър загуби с 0:1 от Берое. След вчерашния мач на “Ивайло” напрежението стигна връхната си точка, турските бизнесмени заявиха, че освобождават треньора, той контрира, че докато не види писмено решение, остава начело. Феновете също се намесиха и едва не се стигна до саморазправа със собствениците. Привържениците на Етър твърдо застават зад Цанко Цветанов.

Ето какво написа кметът на Велико Търново относно ситуацията в клуба и бъдещето на треньора:

“Минути след края на срещата между отборите Етър и Пирин (ГД) разговарях със собствениците и акционерите на отбора, като мога да заявя, че не бе обсъждано освобождаването на треньора. Аз застанах твърдо категорично зад мнението, че Цанко Цветанов трябва да бъде оставен да работи и да продължи да води “виолетовите” в предстоящите срещи от първенството. Взехме решение в края на всеки месец да се събираме с Фейзи Илханлъ, Радослав Владев и останалите акционери, за да обсъждаме приходната и разходна част, както и състоянието на отбора.

Ако Цанко Цветанов е освободен от длъжността треньор на ПФК Етър 1924 – нито аз, нито общинският съвет сме уведомени по официален път за това решение. За мен категорично той е доказан авторитет, който трябва да остане да работи за доброто на великотърновския футбол.

Г-н Цветанов пое и обедини отбора в труден момент, като не само успя да го вкара в елита на българския футбол, но и върна усмивките на всички обичащи спорта в старата столица. Държа да подчертая, че всички слухове за неговото освобождаване на този етап са безпочвени и вредят на добрата атмосфера в клуба. За мен като кмет е по-важно да се помага и да се гради, дори и с цената на загубени мачове. Искрено вярвам в успехите и победите на Етър в предстоящите срещи от първенството на „А“ група”./БЛИЦ