Кметът на Велико Търново Даниел Панов е оптимист за бъдещето на Етър, в който настъпиха сътресения и все още не е ясно дали президентът на клуба Александър Нанков ще продължи да финансира лидера във Втора лига.

„Благодаря ви за всичко, което сте направили за футбола в старата столица. Благодаря и на хората, които сега работят в клуба. Убеден съм, че ситуацията в Етър ще се оправи и тимът ще влезе в елита. Уверявам ви, че бизнесът помага, Етър подписва договор със сериозен спонсор. Пожелавам ви здраве и весело посрещане на празниците”, обърна се Даниел Панов пред ветераните на традиционния предновогодишен купон.

Всяка година по това време легендите на велкотърновския клуб се събират, за да изпратят годината и да си пожелаят здраве и успехи през следващата. Много бяха и спомените за паметните мачове на Етър през годините. Тук бе най-възрастният в момента – треньорът Иван Кръстанов, помощник на Йордан Томов при първото влизане в елита, легендите Стефан Чакъров, Димитър Цеков, Стоян Петров, Васил Матев, един от четиримата живи играчи от възстановения през 1957 г. Етър – Йордан Ценов, Петко Цанев, Георги Велинов, Никола Велков, Трендафил Коцев, Никола Тарапанов, Кирил Рабчев, шампионите от 1991 г. Бончо Генчев, Илиян Киряков, Сашо Христов, Генчо Генчев, Георги Георгиев и много други.

Домакин на проявата за пореден път бе председателят на Клуба на ветераните Георги Трендафилов, който поздрави всички и им пожела догодина всички да са отново в пълен състав. Ветераните бяха уважени от председателя на УС на Етър Александър Нанков и хората от ръководството на клуба, дойде да ги поздрави и капитанът на тима Станислав Генчев.

По идея на директора на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов с едноминутно мълчание бе почетена паметта на отишлите си през годината легенди Трифон Иванов, Никола Гаджев – Гуджо, на жертвите от Хитрино.