В навечерието на празниците феновете на "Ботев" (Враца) чуха обнадеждаващи думи от кмета на града и член на Управителния съвет на клуба д-р Костадин Шахов.

В интервю за местната телевизия градоначалникът изрази задоволството си от постигнатото през 2010 година и заяви, че с подкрепата на премиера Бойко Борисов е осигурен стабилен спонсор, а самата община също ще отпусне допълнителни средства, за постигане на целта - "А" група още този сезон.

Това е първото конкретно заявяване на подобна цел от главен ръководен фактор в "Ботев" като до момента единствено старши треньорът Сашо Ангелов афишираше тази амбиция, пише football24. В същото време стана ясно, че "Ботев" вероятно ще последва примера на много водещи отбори в България и ще изкара подготвителния си лагер в района на Сандански. Договорена бе и поредната контрола с елитен представител, като отборът от Враца ще гостува на Видима-Раковски през февруари.

"Ботев" (Враца) зимува на върха в Западната "Б" група, след като спечели 30 точки от 16 изиграни мача. Вторият Етър има 27, с колкото е и Спортист (Своге). /БЛИЦ