Кметът на Враца и председател на Управителния съвет на Ботев (Враца) Калин Каменов обяви война на съдиите във „В“ група, пише „Конкурент“. Според него реферите свирят тенденциозно срещу тима, особено при гостуванията.

Според него съдиите са показали непознаване на правилата или са целели нарочно да навредят Ботев при гостуването на Гигантг (белен), спечелено от врачани 3:0 с голове на Анатоли Тодоров, Венци Иванов и Христо Спасов.

„Въпреки огромните усилия, които полагаме да изведем отбора от финансовия колапс и да привлечем качествен състав, който да се върне във футболния елит, има много негативна съдийска тенденция към тима ни. Това се превръща в практика, срещу която възразявам. От клуба ще изготвим контестации до БФС и Съдийската комисия, с искане за преразглеждане на нарядите“, заяви Каменов.

„Въпреки думите на зоналното ръководство, че подобно нещо няма да се допуска, тенденция продължава. Ще я докажем със снимков и видео материал. Преди месец отборът ни влезе в книгата на Гинес по брой отсъдени срещу него засади за едно полувреме. В неделя, след мача в Белене, някои от футболистите ни едва се качиха в автобуса, заради ритниците, които понесоха“, допълни кметът на Враца.

СЕВЕРОЗАПАДНА "В" ГРУПА