Локомотив (Горна Оряховица) записа нова категорична победа - 4:1 при гостуването на Литекс II в мач от 12-ия кръг на "Б" група. Тимът на Сашо Ангелов отвя със същия резултат и Лудогорец II в миналия кръг, загрявайки по отличен начин за предстоящия 1/8-финал за Купата срещу шампионите. Лудогорец гостува в Горна Оряховица този четвъртък от 13:30 часа. Въпреки това Локо (ГО) излезе с титулярите си днес в Ловеч, като над всички отново беше Тихомир Кънев. Нападателят блесна с два гола и вече има 8 попадения на сметката си от началото на сезона (3 от тях са за Купата на България), в който пропусна първите няколко кръга заради контузия.

Днес Кънев имаше шанс за хеттрик, но още в началото пропусна дузпа. До наказателния удар се стигна, след като вратарят на Литекс II Александър Конов го фаулира, но звездата на гостите не съумя да отбележи от бялата точка. В 42-ата минута Кънев се реваншира, откривайки резултата. При центриране от фаул на Красен Трифонов Кънев изпревари защитник на "оранжевите" и се разписа с глава - 0:1.
 
В началото на второто полувреме Милен Желев удвои аванса на "железничарите" - 0:2, след което домакините намалиха чрез Тонислав Йорданов в 60-ата минута. В 64-ата Кънев вкара втори гол, отбелязвайки от около 25 метра. За крайното 1:4 точен в добавеното време беше Димитър Байдаков, който опъна мрежата на домакините след отлично проведена контраатака на тима от Горна Оряховица.

За Локомотив това е четвърта поредна победа, след която отборът се озова само на 2 точки зад лидера Поморие и на една зад втория Дунав. Вече в девет последователни срещи отборът от Горна Оряховица не познава вкуса на поражението. Сашо Ангелов и момчетата му се надяват отличната серия да продължи и в четвъртък.