Цял Сливен е шокиран от случилото се в града, където футболният ни национал Георги Терзиев блъсна момиче на пешеходна пътека в неделя вечер със своето Ауди А8. 16-годишната Десислава за щастие оцеля, но е със счупени две ръце и десен крак.

От лечебното заведение, в което тежко пострадалата е настанена, обясниха за състоянието й, като казаха кое е изиграло важна роля, за да оцелее след ужасяващия сблъсък, който е понесла. При удара момичето е било отхвърлено на около 10 метра. Настанена е за лечение в реанимацията на сливенската болница, като й предстоят поне три операции.

"Състоянието й е много сериозно, защото става дума за травматичен шок, тежък шок, при който детето е било отхвърлено между 7 и 10 метра, минавайки пешеходната пътека", обяви пред камерата на ТВ7 единият от лекарите, грижещи се за Десислава.

"Има множество нарушения в костната система. Счупени са двете ръце, десния крак, ребро. Детето е спортист, това го е спасило, защото умее да контролира тялото си. Тя е лекоатлетка, но от тук нататък й предстоят най-малко три операции на крайниците. Дано не се случи да бъде оперирана и някоя от кухините - било то гръдна или черепна кухина, където имаме много основания да се притесняваме", добави медицинското лице.

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. По информация на очевидци 20-годишният Терзиев е управлявал мощното си Ауди с несъобразена скорост. Както вече стана ясно, пробата за алкохол на защитника на Черноморец е отрицателна.