Шефът на Управителния съвет на втородивизионния Спартак (Варна) Борислав Георгиев и други четирима членове на управата - Мартин Зафиров, Радостин Станев, Евгени Балев и Евгени Иванов, подадоха оставки на Общото събрание на клуба, което се проведе в петък вечер в Юнашкия салон във Варна. УС напусна и легендата Красимир Зафиров по собствено желание.

"Поискахме оставката на член на УС, но членовете на Общото събрание бяха против. Тогава решихме да подадем оставки, тъй като не смятаме, че е редно феновете да управляват клуба след всичките усилия, които полагаме", аргументира решението на ръководството Борислав Георгиев пред "Петел". Той уточни, че по закон след месец ще се проведе ново Общо събрание, на което ще стане ясно дали ще им бъдат приети оставките.

"Дотогава трябва да продължим да си изпълняваме задълженията, но какво ще стане в следващите дни, не мога да кажа. В петък преди обяд бяхме на поредна среща за финансирането на клуба и до края на сезона той щеше да бъде обезпечен. След това обаче, което се случи на Общото събрание, не зная дали нашата договорка ще бъде изпълнена", допълни Бобъра.