Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Лицензионната комисия към БФС даде лиценз на 6 клуба, които имат шанс да участват в евротурнирите през лятото. Това са ЦСКА, Лудогорец, “Левски”, Черноморец, Локомотив (Пловдив) и Литекс. Първите шест отбора във временното класиране на “А” група са внесли документи, които са били одобрени от Лицензионната комисия на БФС.

Още през зимата се заговори, че няколко клуба, дори от водещите в първенството, ще имат проблеми с лицензите. Лошо беше положението на ЦСКА, като шефовете от “Титан” дължаха милиони, освен това няколко пъти разчитаха на любопитни документални маневри, за да стигнат до лиценз.

Най-окаяно беше положението в Черноморец. В един момент се заговори, че бургазлии нарочно ще отпаднат от борбата за евроместата, тъй като дори и да се класират, няма да получат лиценз. “Акулите” дължаха над 20 милиона, голяма част към общината, но в по-късен етап доста от дължимата сума беше разсрочена. Явно в Черноморец са били страшно бързи в последните седмици и са успели да се разплатят или стигнат до разбирателство за разсрочване с длъжници.

Отборите, които получават лиценз за Европа:
1.ЦСКА
2.Лудогорец (Разград)
3.”Левски"
4.Черноморец (Бургас)
5.Локомотив (Пловдив)
6.Литекс (Ловеч)