Над 10 футболисти на ЦСКА запалват от дъжд на вятър цигари, но двама от тях са страстни пушачи, сочи проучване на БЛИЦ. Наш репортер се свърза със свои източници в базата на “червените”, разположена край гръцкия град Ксанти, за да разбере любопитни подробности относно престоя на тима там. Както и, разбира се, да отговорим на един въпрос, който често е задаван от наши читатели: “Има ли пушачи в ЦСКА и кои са те?”.
 
Борис Галчев и Фабрицио Грило са двамата футболисти, които често посягат към цигарената кутия. Бившият халф на Пирин е известен с голямото си сърце и раздаването на терена. Галчев се хвърля на игрището все едно е на война и по този начин компенсира някои качества, които липсват в неговата спортно-техническа характеристика. И въпреки че изминава няколко хиляди метра по време на мач, Борис не може без тютюна. Негови съотборници твърдят, че той сякаш има не два, а четири бели дроба.
Галчев пуши около десетина цигари на ден, което никак не е малко за футболист. Италианецът Грило обаче е по-напред с този материал – Фабрицио понякога изпушва кутия, та и повече.
Коста Янев също пуши, но само в компания, когато си позволява да отпусне душата си.
 
Любопитното е, че в хотела, където са разположени “червените”, не продават цигари. За да си купиш, трябва да отскочиш до град Ксанти или до селце, намиращо се на 5-6 километра от спортната база.
 
Пушачите посягат към тютюна обикновено вечер, като се крият от Милен Радуканов. Треньорът е наредил никой да не пуши, но въпреки това Галчев и Грило нарушават заповедта на началника.
 
“Милен няма да ги глоби за това. Той знае за тях, но им е наредил да не пушат пред очите му. Забелязахме, че Галчев си носи стек с цигари. Грило обаче не се беше сетил и онзи ден, когато бяхме в почивка и отидохме на разходка в Кавала, Фабрицио си купи няколко кутии”, разкриват наши източници.
 
Всички футболисти са доволни от условията, които им предлагат гръцките домакини. “Най-важното е, че имаме много бърз интернет и благодарение на него проследяваме какво се случва в България. В хотела има кабелна телевизия, но липсват нашите програми. Първата вечер, когато пристигнахме, даже имаше някакъв порно канал, но на другия ден го спряха – явно, за да не се разсейваме”, издадоха играчи на ЦСКА.