Ивайло Петев изготви първия си списък в ролята си на национален селекционер на България. Той е за контролата, която "лъвовете" ще изиграят на 7 февруари срещу Румъния в Анталия. Проверката е единственият тест за нашите преди европейската квалификация срещу Италия на 28 март.

В списъка на Петев прави впечатление отсъствието на цели десетима национали, на които Любослав Пенев разчиташе. За първите петима уточняваме, че играят в чужбина и е вероятно да не са повикани, тъй като датата за контролата не е официална и Петев е счел, че няма да бъдат освободени от клубовете си. Дали новият треньор се е отказал от Бодуров, Неделев, Георги Илиев, Чочев и Мицански, или просто не са повикани за контролата с Румъния, ще стане ясно още през март, когато ще бъде обявен следващият списък с футболисти.

Със сигурност обаче петима от списъка на Любо от българските клубове липсват в този на Петев. Това са Апостол Попов, Тунчев и Маркиньос от ЦСКА, на които Пенев разчиташе в различни периоди. Новият треньор не е повикал Страхил Попов от Литекс и Веселин Минев от "Левски".

Ето кои не е повикал Ивайло Петев:

Николай Бодуров (Фулъм)
Тодор Неделев (Майнц 05)
Георги Илиев (Шъдзяджуан, Китай)
Ивайло Чочев (Палермо)
Илиян Мицански (Карлсруе)
Александър Тунчев (ЦСКА)
Страхил Попов (Литекс)
Веселин Минев ("Левски")
Апостол Попов (ЦСКА)
Маркиньос (ЦСКА)