Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев изрази надежда, че „Левски” ще грабне шампионската титла този сезон, но за пореден път заяви, че все още недоумява защо е бил уволнен от Тодор Батков, след като изведе „сините” до титлата през 2009 година.

и коментира още доста любопитни теми. Той дори трябваше да отговаря на въпрос дали някога би приел оферта от ЦСКА.

„Дано Левски стане шампион, имат шанс. Защо не се е получавало в последните години? Съвкупност от много неща. При мен ситуацията бе доста комплицирана, тогава се смени Вили Вуцов след един месец, аз поех отбора след отпадане от БАТЕ, от Жилина, много тежка година, никой не вярваше, че ще станем шампиони. Играехме добър футбол и заслужено спечелихме титлата", сподели Кокала в предаването „Денис и приятели“ по БНТ.

Велев бе помолен да коментира и тримата ексцентрични президенти, с които е работил – Тодор Батков, Венци Стефанов и Коко Динев. „С „Левски” станахме шампиони и Батков ме изгони. До ден днешен не знае защо го направи, на мен лично ми обясни, че сме играли много лош футбол. Аз се учудих и го питах кой му е казал, но той явно има други виждания. С Венци Стефанов се разделихме след финал за купата, нормални неща. Знаете случая с Коко Динев, той напусна Локо, после дойде друг собственик и аз напуснах. Не мисля, че имат много понятие от футбол всички президенти, но най-много се доближава до отборите си технически професионално да кажем Гриша Ганчев. На мен никой не ми се е бъркал и не може да ми се бърка. Аз съм човекът, който определя нещата в съблекалнята", категоричен е Велев.

Попитан дали някога би станал треньор на ЦСКА, отговорът на специалиста бе: „Ние сме професионалисти.“

За своя приятел Николай Митов, който в момента е начело на „Левски”, Велев коментира: „Той набра смелост и опит в годините, в които беше с мен. Според мен видя доста хубави неща, което помагат за развитието на един треньор.“

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ