Бившият футболист и треньор на „Левски“ Емил Велев заяви, че четвъртата поредна загуба от ЦСКА се крие в лошото управление на клуба в последните години.
 
„Вместо да творим нашата история, пишем тази на съперниците. Така стана и с поредната загуба от ЦСКА. Остава ни само да си спомняме какво е било. „Лeвски“ я докара дотук заради поредица експерименти в последните 4-5 години. Превърнахме се в институт за експрименти. Затова и селекцията ни е такава никаква. Всичко тръгна след моето освобождаване с Боримиров през 2009 г.“, заяви Велев пред „Тема Спорт“.
 
„Футболът не е чиста наука, но в този случай е като математика – всичко е неоспоримо. Започна се с експериментирането – слагането на недоказан чужденец (Ратко Достанич), поемане на щафетата от Георги Иванов-Гонзо. А после още колко се изредиха – трудно е за изброяване. Болно ми е, че в момента нещата с треньорския пост зависят от един болничен лист. Щом стигнахме дотук някои от феновете да определят кой да бъде треньор, кой да бъде съблечен и кой облечен, значи нещата отиват към лоши крайности“, коментира Кокала.
 
„Аз също съм запалянко и ще подкрепям тима в „Б“ или „В“ група, но няма да си позволя такива своеволия. А футболът в какво се превърна? Една част от феновете да командват „Левски“! Батков е президент, но виждам, че други дърпат конците. Това е една част от ултрасите. Те изгониха Сираков, те съблякоха Петев. Какво значи слезли на пистата феновете и съблекли играчите? Какви са тези футболисти – моми ли, жени ли? Има си нормално разговори със запалянковци, срещи веднъж на месец. И тогава им се обяснява защо е това, защо се прави. А какво е това нещо – всяка сряда и петък пресконференция на фенове. Къде са нормалните обикновени запалянковци? Няма ги“, допълни бившият футболист на „сините“.
 
„Възмутен съм от едно интервю на Станислав Ангелов. Той каза, че на „Левски“ не му трябват левскари. А кой да е треньор или директор на „Левски“? Дайте да викнем тогава Стойчо Младенов да е наставник, да му дадем половин милион евро и да се захване той, понеже не е левскар. Така ли да направим. Нека погледнем Байерн. Там само треньорът е чужд човек, но той е много, много доказан. Другите всички са били по един или друг начин в клуба. Така че не виждам пречка левскари да работят на „Герена“. Ако не са наши кадри, какви да са – от космоса, Марс, от коя планета?“, обяви Велев.
 
„Като се върне Гонзо, експериментът започва отначало. С него три години се експериментираше, а сега опитите стартират пак. За да има светлина в тунела, трябва да има цялостна реорганизация. Не мога да кажа, че Батков трябва да си тръгне, защото дава пари. Трябва да си намери схемата, както и точните хора. Необходимо е да се стигне до обединение на синята общност и на широк кръг от фенове. Батков трябва да бъде по-смел и да не слуша крайните ултраси. Както и да подбере точните хора. Ако е необходимо да се направи конкурс, да се изложат концепции, разбивки по месец, година. На нас ни се смееха за плана на Мъри и Наско, но тази формула се оказа правилна с точните хора“, завърши Емил Велев.