Емил Велев е последният треньор, извел Левски до шампионската титла. Като бивш наставник на „сините” той коментира случващото се в любимия му клуб, с който триумфира през 2009 година с титлата.

“Аз лично знам, че Станимир Стоилов имаше да взима пари още след като бе освободен мисля през 2008 година. После какво се е случило, не знам. Питайте хората, които разполагат с необходимите документи, те трябва да знаят. Когато някой от бившите звезди и легенди не са в отбора, непрекъснато се стига до кавги и разправии. Това не помага на Левски, а по-скоро време”, заяви Кокала след загубата на водения от него тим Оборище (Панагюрище) с 0:2 при визитата на Витоша (Бистрица).

“Не мога да преценя дали е правилно, или не назначаването на Николай Митов. Левски не се движи по възходяща линия, напротив! Школата изобщо не се използва, не работи правилно и няма резултати. Взимат се юноши в първия състав колкото да се каже, че в групата са синът на Боримиров и още един-двама, които обаче няма да помиришат терена”, категоричен е Емил Велев.