Монтана се разделя с трима футболисти, подписва договор с нови трима и ще даде още един шанс на двама от дошлите на проби чужденци. Това стана ясно след проведената днес тренировка. Заради обилния снеговалеж Емил Велев бе принуден да се откаже от планираната двустранна игра и вкара отбора в зала „Огоста”. След края на тренировката Кокала обяви, че няма да разчита на полузащитниците Йордан Тодоров-Паро и Янко Ангелов, както и на нападателя Александър Киров. Тримата ще разтрогнат договорите си с клуба по взаимно съгласие. По-рано днес Янко Ангелов съобщи пред БЛИЦ, че е скъсал с Монтана и е свободен агент.

От стадион „Огоста” си тръгват и 7 от дошлите на проби 9 футболисти. Наставникът на монтанци ще даде още един шанс само на 21-годишния алжирски полузащитник Надил Ежевани и на 25-годишния таран от Кот д’Ивоар Ачили Анани. Двамата ще заминат с отбора на лагера в Турция (20 януари-5 февруари) и там ще трябва да се доказват.

Както се и очакваше, договор с Монтана за 1,5 години подписа 32-годишният нападател Иван Стоянов. Крилото Цветан Варсанов пък парафира с клуба за 2 години. За същия период от време с Монтана се обвърза и защитникът Раиф Мурадов. Той бе титуляр при спечелената промоция за „А” група, но след това бе освободен. През есента Мурадов и Варсанов играха за "Ботев" (Враца).

"А" ГРУПА, ЗИМА 2016 - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016