Бившият футболист на Левски и един от най-опитните треньори в момента Емил Велев беше утвърден за селекционер на аматьорския национален отбор по футбол, съобщиха от Аматьорската лига за БТА.

Велев ще трябва да събере най-добрите български футболисти, които играят в аматьорския футбол и никога преди това не са имали договори в Първа или Втора лига.

Перфектна възможност за Емил Велев - Кокала е прегледът на талантите до 21 години от четирите трети лиги, който ще се проведе от 23-и до 25-и август в София. Турнирът на елиминации ще предложи мачове на сборните отбори на четирите зони на българския футбол – Югоизток, Югозапад, Североизток и Северозапад. Последната работа на Велев беше старши треньор на Вихрен (Сандански) в Югозападната Трета лига.

Националният отбор за аматьори ще бъде домакин на Група 7 от европейските квалификации, като мачовете ще се играят от 29-и октомври до 4-и ноември в Албена. Освен лъвовете, в групата са още Испания, Беларус и Молдова. Първенецът продължава във втория квалификационен кръг.