Треньорът на Славия Емил Велев заяви, че голямата цел пред тима му е спечелването на Купата на страната. Той призна, че няма нищо против, ако мачът с ЦСКА на 25 май (сряда) завърши наравно и дузпи определят носителя на трофея. Това стана ясно на пресконференция преди финала, на която присъстваха треньорите и капитаните на двата тима – Емил Велев, Милен Радуканов, Илия Илиев и Тодор Янчев, както и шефовете на Професионалната футболна лига Стефан Капралов и Атанас Караиванов.

“Може би е дошло време и ние да вземем нещо. ЦСКА постигна целта си - трети са в първенството, ще играят в Европа, нека и за нас остане нещо. В момента ЦСКА е много силен отбор и съм съгласен на равен във финала. Нека след това дузпите определят кой е по-добър”, уточни Велев.

Треньорът призна, че част от титулярите му ще получат почивка при гостуването на Монтана в събота (21 май). “Добре е, че нямаме кадрови проблеми. Времето за възстановяване не е достатъчно, играхме вчера, имаме мач в събота. Нормално е част от играчите да бъдат запазени и да не попаднат в състава за срещата с Монтана през уикенда”, добави Кокала.