Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев говори и за бившия си клуб "Левски" на пресконференцията преди мача на "смърфовете" с Видима-Раковски, който е утре от 17:00 часа на "Лаута".

"Вестниците са изпълнени с по 4-5 страници само за "Левски". Там си имат хора, които мислят за тези неща, за смяната на треньорите... на ръководители. Струва ми се малко странно всичко. В "Левски" цари една безпътица. И това става в отбор като "Левски" - голям клуб с толкова традиции и успехи. Но на мен лично ми се занимава само с отбора на Локомотив (Пловдив)", каза Велев.

"Налегнаха ни неприятни контузии, но какво да се прави, това е футболът. Утре ни чака доста тежък мач. Знаем, че Видима-Раковски се борят за всяка точка със зъби и нокти за оставане в елита. Сигурен съм, че ще дойдат с нагласата да вземат нещо в Пловдив. За нас този мач също е много важен, защото евентуално трите точки при успех ни доближават до водещите отбори. Така че и дума не може да става за подценяване на противника", заяви треньорът на "смърфовете".

Велев добави, че защитникът Танко Дяков отпада окончателно от състава, защото е със спукана кост в петата. Травмата ще го извади от строя за 2-3 седмици.

"Смятам, че Карвальо днес ще тренира, но дали ще е готов да играе, ще преценя на самата тренировка. Всички други футболисти са здрави и ще тренират нормално", каза още Емил Велев.