Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев очаква труден мач с Миньор утре, но се надява неговият тим да победи и да продължи да преследва класиране в Лига Европа.

„Аааа, финалът беше много отдавна и вече не си спомням за него“, опита се Велев да насочи разговора към предстоящия мач с Миньор.

„Мислим само за мача в събота. Знаем, че Миньор са добър отбор. Победиха "Левски" на "Герена", биха и ЦСКА съвсем заслужено. Очаквам оспорвана среща, но ние трябва да направим всичко възможно, за да победим в утрешния мач. Все още всичко зависи само и единствено от нас”, продължи пред "Гонг" Кокала.

По време на финала няколко футболисти на Локомотив получиха контузии, а Юнес Бенжалюн беше изгонен с червен картон, за който получи наказание от 3 мача.

„Танко Дяков няма да може да вземе участие, въпреки че докторът се опитва да го възстанови“, заяви Велев.

„Христо Спасов също няма да играе. Юнес е наказан. Всички останали са на разположение. Даксон изпитва някакви болки, но смятам, че утре ще вземе дейно участие в мача”, коментира спецът.

Христо Златински не беше споменат от Велев сред проблемните футболисти, което значи, че ще е готов за игра. Халфът беше сменен на финала заради контузия.

„Финалът беше „черешката на тортата” и ние заслужено стигнахме до него. Имахме огромното желание да спечелим Купата, но в такива мачове има победители и победени. Жалко, че ние се оказахме победените. Първото полувреме го изиграхме на едно много високо ниво във всяко едно отношение. Второто, може би, прегоряхме в психологически план. Допуснахме и фатални грешки в защита и аванса ни от един гол се оказа недостатъчен”, каза още треньорът на Локо (Пд).