Бизнесмените Коко Динев и Димитър Христолов са в напреднала фаза на преговори за смяна на собствеността на Ботев, пише news4000 от няколко независими един от друг източници. Все още се уточняват финансовите параметри на сделката. Президентът на "жълто-черните" настоявал да му се изплати за контролния пакет акции 5 милиона лева. Както е известно, приблизително 3 милиона от тази сума е задължението на Христолов към държавата и различни кредитори. 

Не е изключено Динев да оглави Ботев, а собственик на "канарчетата" да си остане Димитър Христолов. За треньор на Ботев е гласен Тенчо Тенев, който бе на работа и при двамата бизнесмени. Специалистът вече се обадил на футболисти за да ги настрои, че от петък ще им е наставник.

От фенклуба на Ботев също потвърдиха за преговорите между Динев и Христолов. Фактори на агитката не одобряват евентуалната сделка. Запалянковците припомниха, че неотдавна Коко Динев се кълнеше в любов на кръвния враг Локомотив (Пд), докато преговаряше за закупуването на "смърфовете"./БЛИЦ