Президентът на Локомотив (Пловдив) Коко Динев помага на големия градски съперник Ботев. По-рано през деня се появи информация, че възраждането на “канарчетата” е под въпрос, след като в Металик (Сопот) са получили заплахи да не се сливат с Ботев и така новият отбор да започне участие във “В” група. Според слуховете заплахите към шефовете на Металик идвали от хора, близки до Локомотив.

"Това са поредните спекулации по наш адрес. Никого не съм заплашвал, особено Металик. Напротив, това, което се говори не е вярно. Искам Ботев да го има, за да имаме едно силно градско дерби. Искам да работим заедно за футбола в Пловдив", каза Коко Динев пред сайта на феновете на Ботев (Пловдив). Босът на “смърфовете” дори е провел разговор с шефовете на Металик (Сопот), за да разбере повече за появилата се информация.

"Бъдете спокойни. Който работи против Ботев, работи против футбола в Пловдив. Пожелавам ви успех и се надявам другия месец да направим двустранна среща между двата отбора и да обсъдим конкретно наболели въпроси за футбола", каза още Коко Динев.

След разговора между боса на Локомотив и колегите му от Металик, феновете на Ботев решиха да отменят планираното нашествие към Сопот. Първоначално привържениците на “жълто-черните” смятаха да пътуват към града на 23 юли (петък), за да присъстват на официалното сливане между Металик и Ботев.

“След последните събития от Управителния съвет решиха да не се ходи до Сопот организирано. Естествено всеки, който иска, може да отиде, защото там ще има наши представители, които са специално поканени на събитието. После ще се празнува, защото с това се увековечава победата над Христолов. Забихме и последния пирон в ковчега на крумовския селянин", се казва още в съобщението на феновете на Ботев.

"Ботев е възроден. Сега насочваме цялата си енергия единствено и само към доброто на отбора и повишаване влиянието му във всички футболни посоки", завършват ултрасите./БЛИЦ