Коко Динев започна със зашеметяваща селекция в Локомотив (Пловдив). Бизнесменът е осигурил за "смърфовете" четири класни попълнения от чужбина. Те идват утре на "Лаута", за да подпишат договорите си. Най-сериозното име е на 28-годишния централен нападател Естебан Хосе Ерера, който е световен шампион за младежи с Аржентин от 2001-а, пише "Тема Спорт". Същата година помага и на Бока Хуниорс да спечели Копа Либертадорес.

Другото силно попълнение е 26-годишният атакуващ халф от Гана Ибрахим Атику, който е карал проби в Манчестър Юнайтед заедно с Микаел Есиен, с когото израстват заедно в Акра и са добри приятели. Полузащитникът през последните години играе в различни шведски отбори.

Третият иностранец е 27-годишният Йонес Бенжелюн. Той е французин от марокански произход. Започва обещаващо с ПСЖ, но впоследствие е даден под наем на Амиен, за да се обиграва.

Четвъртото класно попълнение е 25-годишният плеймейкър от Египет Амр Ел Халвани. Той е младежки национал на страната си. Приятните изненади за феновете на Локо (Пд) не спират дотук. С карето трябва да пристигне и друг чужденец. Това е египетският вратар Абузеид Ахмед, който обаче ще бъде на проби.

Подготовка със "смърфовете" в неделя ще започне и халфът Николай Чипев, който ще разтрогне с ЦСКА.

В списъка за селекция на Локо (Пд) фигурират и имената на Мурад Хидиуед, Здравко Лазаров, Кирил Котев и Саша Симонович. Все още не е ясно дали четиримата ще приемат предизвикателството да помогнат за оставането на "смърфовете" в елита, съобщават "Гонг" и "Меридиан Мач". Основният двигател в осъществяването на тези трансфери е Едуард Ераносян.

Извелият Локо (Пд) до шампионската титла треньор вече обяви, че само ще помага на новото ръководство без да заема, какъвто и да било пост в клуба. Евентуално преминаване при "смърфовете" ще бъде от полза и за четиримата, защото ще се обвържат само до лятото. Така те ще играят редовно, а в края на първенството ще преценят дали да останат на "Лаута".

Ако се стигне до трансфери, карето ще излезе без пари на Локо (Пд). Хидиуед, който за последно носи екипа на германския Аугсбург, е свободен агент. Той вече заяви желанието си да се върне в българското първенство и след като от бившите му клубове ЦСКА и Литекс не се интересуват от него, не е изключено мароканецът да акостира на "Лаута".

Здравко Лазаров се разделя с Черно море по взаимно съгласие и също става свободен агент. Котев, който бе обявен за ненужен в ЦСКА, проби във футбола именно като футболист на Локо (Пд) и бе част от шампионския отбор на Ераносян. Симонович също е близо до трансфер, след като "Герена" се напълни със силни халфове, особено след привличането на Сашо Александров. Вече на няколко пъти БЛИЦ ви информира, че дните на опитния сърбин в Левски са преброени.

Бившият капитан на Локомотив (Пд) Красимир Димитров е пред завръщане в клуба. Техничарят има оферта от новите собственици, информира "7 дни спорт". Шампионът с Локо от 2004 година обаче няма да се подвизава на терена, а ще работи като треньор в школата. Краси прекрати кариерата си миналото лято, когато се раздели с Брестник. На "Лаута" се очакват още назначения на хора, които са дали много на отбора през годините.

Локомотив може да привлече и бившия си играч Марсел Еламе, който в момента е собственост на втородивизионния Несебър. /БЛИЦ