Треньорът на Локомотив (Пловдив) Неделчо Матушев е уволнен. БЛИЦ научи от свои източници, че собственикът Коко Динев още вчера преди обяд е заявил на наставника, че от днес няма да има треньорските функции на “Лаута”. Матушев ще бъде заменен от сърбина Саша Николич, който притежава нужния Про лиценз. Спортният директор на Локомотив Бранко Милованович призна след равенството 0:0 вчера с Локомотив (София), че Матушев ще подаде оставка. На въпрос дали го е направил, сръбският шеф отговори: “Не е, но ще я даде. В понеделник ще разберете повече.”

Неделчо Матушев също призна, че е възможно да бъде освободен от поста си. Според източници от "Лаута" решението за освобождаването на наставника е конфликт с Коко Динев заради чужденците. Матушев искал да остави извън групата братята Самир и Юнес Бенжелюн, но босът категорично бил против. По време на двубоя с Локо (София) Неделчо не стана нито веднъж от треньорската скамейка, мачът бе воден от Христо Бонев и сръбския дует Саша Николич - Бранко Милованович.

Неделчо Матушев подаде оставка след отпадането на Локомотив от Пирин за Купата на България преди десетина дни. Тогава обаче сърбинът Бранко Милованович не я прие и наставникът запази поста си./БЛИЦ