Собственикът на Локомотив (Пд) Константин Динев ще изгради нов изкуствен терен на стадиона в парк "Лаута" в Пловдив. Босът на "черно-белите" ще вложи повече от 500 хиляди лева за поредната екстра, която ще направи с лични средства на съоръжението, където играе отборът му. Новото изкуствено игрище ще бъде първото със стандартни размери в Пловдивска област. То ще бъде изградено на мястото на сгурията до помощния терен, известен като Кошарата.

На новия терен ще могат да тренират както представителния отбор на Локомотив, така и всички формации от школата на тима. Вчера на "Лаута" пристигна първият ТИР, който докара новото покритие за терена. Очакват се още няколко пратки с необходимите материали и консумативи, преди строежът да стартира официално.

В най-скоро време ще започне строеж и на още едно игрище, но маломерно. То ще бъде на мястото на сегашния паркинг до тенис кортовете. Изграждането му ще бъде финансирано от общината и ще бъде на стойност 75 хиляди лева. Първоначално бе предложено тази сума да бъде осигурена за билети на феновете, но привържениците на Локо отказаха това предложение и поискаха с тях да бъде изградено въпросното игрище./БЛИЦ