Нападателят на ЦСКА Спас Делев е пред трансфер в Кьолн, разбра БЛИЦ. Както по-рано ви информирахме, германски елитен клуб проявява сериозен интерес към 21-годишния играч на "червените". Оказа се, че това е борещият се за оцеляване в Бундеслигата Кьолн.

От днес емисари на "козлите" са в България, за да преговарят с ЦСКА за Делев. Германският клуб има желание да вземе нападателя от село Ключ под наем до края на сезона, а след това евентуално да го закупи.

Кьолн очевидно е в криза този сезон и се бори със зъби и нокти да запази мястото си в Бундеслигата. "Козлите" са на 16-ото място с 15 спечелени точки от 17 изиграни мача. Треньорът Франк Шефер разчита в атака на бившия нападател на Литекс Миливое Новакович. 31-годишният национал на Словения е най-резултатният играч на клуба до момента, като от началото на сезона е вкарал 5 гола, с един повече от германския национал Лукас Подолски.

Ако трансферът на Спас Делев се осъществи, бившият младежки национал може да стане четвъртият играч, преминал през ЦСКА, който ще облече екипа на Кьолн. Преди това за "козлите" играха Антонио Ананиев, Георги Донков и Мартин Тошев. Последният беше в школата на германския тим, но не успя да се наложи и беше върнат в България. /БЛИЦ