Бившият национал Илиян Стоянов даде интервю предаването "Арена Спорт" по БНТ. Коловати коментира темата за конгреса на БФС, тъй като сам издигна кандидатурата си за президент. Той беше категоричен, че няма да влиза в щаба на друг от кандидатите – Димитър Бербатов.

"По-добре е да има повече кандидати. Така ще има повече идеи за футбола. Няма нищо лошо, всеки може да се кандидатира, така че е нещо нормално, няма изненада. Най-важната задача е да се изкорени тази система, която е била до сега. Българският футбол не е на дъното, а под дъното вече много години. Най-хубавото нещо е да се обединим всички, които се кандидатираме и да направим нещо.

Доста хора, които не са ми чак толкова близки ме потърсиха и си предложиха да ми помагат за кампанията, така че съм доста изненадан. Сред тях има и бивши футболисти. Няма да влизам в щаба на Димитър Бербатов. Аз винаги съм помагал и ще продължа да правя каквото мога каквото и да стане. Често се чуваме и коментираме доста неща за българския футбол. Стилиян Петров ми е фаворитът за президент на БФС. Той може да обедини всички заедно", сподели Коловати.

Той коментира управлението на Борислав Михайлов начело на футболната централа и му даде оценка.

"Нула. Това, че са направили база в Бояна, не е направил с негови лични средства, за да го хвалим, парите са дошли по програми. Направиха се някакви терени наполовина из България и пак някакви пари от програмите на УЕФА са изчезнали", добави още Стоянов.

Бившият футболист на ЦСКА и Левски сподели мнението си за случващото се със "сините". Той е категоричен, че след раздялата със Станимир Стоилов отборът е тръгнал надолу.

"Последните няколко месеца беше голяма мъка. Всеки казва, че Уелтън бил важна фигура. Щом той е единственият футболист... Левски никога не е разчитал на един футболист. В тима има много силни играчи в момента. Спад в играта има, и то голям. Темата за НАП? Има си хора за това, те се оправят. Имаше един човек, който обещаваше, че през 2023 година Левски да бъде без дългове. Не си спази тези думи. Естествено, че имам предвид Наско Сираков. След раздялата със Станимир Стоилов Левски тръгна надолу. Същото се случи и когато го изгониха през 2008 година. Имаше период от 6 месеца, в който "сините" играеха силно и след това потоп", каза бившият национал.

Той смята, че церемонията за Футболист на годината трябва да бъде закрита.

"Какви футболисти на годината? Тази година трябва да закрият футболист на година. Преди години какви футболисти имаше, да влезеш в 20-те най-добри на България футболисти, това беше невъзможно. Десподов ли е най-добрият футболист през последните няколко години? Аз не казвам нищо лошо за момчето. Не знам, това трябва да решават журналистите", обясни Стоянов.