Втородивизионният Банско победи с 4:2 в контролен мач селекция на мексиканската мениджърска компания Фут Бико, водена от българския мениджър Кирил Емилов. Срещата на стадион "Свети Петър" започна с гол на Цветан Варсанов в 5-ата минута за 1:0, предаде БТА. До края на първото полувреме опитите на футболистите на двата отбора да отбележат попадение се оказаха неуспешни.

След почивката гостуващия тим поведе на два пъти при бързи контраатаки на колумбиеца Себастиан Бермог в 48-ата и 51-ата минути за 1:2. Мачът стана много интересен и динамичен. В 62-ата и 73-ата минути новопривлеченият футболист от Оборище (Панагюрище) Пол Отофе огорчи вратаря на Фут Бико и Банско поведе с 3:2.

В самия край на срещата при бърза контраатака на домакините Мурад Ибраим изскочи очи в очи с вратаря на гостите и го преодоля за 4:2.

Този двубой бе наблюдаван от треньори и мениджъри на отбори от българското първенство. На полувремето от треньорския щаб на Черно море се разбраха с българския мениджър Кирил Емилов за колумбийския футболист Алексис Балутиста, който е на 23 години и играе централен нападател - да изкара проби при "моряците". Между зрителите, които бяха дошли да наблюдават контролния мач, бяха и родителите на американския футболист Хорхе Роча.

Следващият мач на интернационалния Фут Бико ще бъде в сряда, 13 юли, от 18 часа на стадиона в Сапарева баня срещу Марек.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа