Комисар Антон Златанов, който отговаря за спортните мероприятия в София, коментира случилото се в Мездра. Двубоят Локомотив (Мездра) – ЦСКА бе прекратен към 70-ата минута при резултат 1:0 за домакините.

“Не мога да взема отношение, тъй като аз отговарям за спортните събития в София. Знам, че футболната среща не се е охранявала от полиция, а от частна фирма. Имаше създадена лоша организация от страна на клуба домакин. Има дежурен делегат, който преценява всички обстоятелства и взима решения - дали да започне мача, или не. Той е най-компетентният в случая. Аз не бих се наел да охранявам такъв мач при положение, че в Мездра идва агитката на ЦСКА. Дори и да бяха полицаи вътре на терена с 20-ина човека, няма как да се получи охраната на това събитие”, коментира Антон Златанов.

“Какъв е този стадион и тази ограда, която позволява влизане на хора на терена. Защо се играе футболен мач на стадион, на който има поне 1000 камъка покрай терена. След като един стадион не отговаря на изискванията, не трябва да се играят мачове на него. Крайно време е да се разбере, че клубът организатор трябва да понесе цялата организация. Един мач не е два отбора, топка и съдия, а доста по-мащабно нещо”,завърши комисар Златанов./БЛИЦ