Футболният клуб и Община Велико Търново започват работа по обновяването на стадион „Ивайло“ за участието на „виолетовите“ в „А“ група. Днес на стадиона бяха представителите на комисията на БФС по оглед на стадионите, в която бяха включени шефът на Лицензионната комисия Красин Кръстев, Неделчо Михайлов, Елена Ваташка и шефът на ЗС на БФС Георги Велинов.

На стадиона беше и кметът на Велико Търново Даниел Панов, гл. инсп. Иван Каназирски - началник отдел „Охранителна полиция“, гл. инсп. Стефан Николов - нач. сектор ОРТП, управителят на „Спортни имоти“ Пламен Колев, както и представителите на футболния клуб Стефан Атанасов и Цанко Цветанов.

Огледани бяха както вътрешните помещения, така и секторите с трибуните, като комисията направи своите препоръки.

„Малко са стадионите, които разполагат с такава база и съоръжения, но в последните години нищо не е пипвано, затова трябва да придобие по-европейски вид, за да посрещате отборите от „А“ група“, заяви Красин Кръстев, който уточни, че по отношение на финансовите изисквания на БФС клубът няма никакви проблеми с лиценза.

„Положителното в клуба е, че няма проблеми с финансите. Няма взимано решение за депозиране на предварителни суми в БФС“, добави Кръстев.

Сред задължителните изисквания са минимум 3000 седалки, обособени сектори за гостуващите и домакинските фенове с достатъчен брой тоалетни, обновяване на вип сектора, стая за допинг контрол, специални места за медиите и за тв предаването на мачовете, ремонт на съблекалните и санитарните помещения и др.

Стадион „Ивайло“ трябва да е в подходящ вид до 11 август, когато стартира първенството на елитната „А“ група. Утре предстои заседание на Изпълкома на БФС, на което окончателно ще бъде обявено по колко отбора ще се състоят „А“ и „Б“ групата, а до две седмици ще бъде теглен и жребият, увериха от футболната централа.