“Ботев” (Пловдив) продължава победния си марш в първенството, но треньорът на тима Станимир Стоилов научи две лоши новини вчера. Той няма да може да разчита на национала Веселин Минев в следващите десет дни, което означава, че защитникът ще пропусне цели три шампионатни мача. Той ще е извън групата за гостуването на Берое и домакинството на Пирин (ГД), като най-вероятно няма да се възстанови и за срещата с Локо (Сф). Минев е получил комоцио на мача с Черно море (3:1), като въпреки шока е останал на терена. Сега обаче лекарският щаб му нареди десет дни пълна почивка, за да се възстанови напълно за решаващите двубои в края на сезона.

Бразилецът Вандер също стресна щаба, тъй като е с пресечен мускул. Контузените Лъчезар Ангелов, Асен Караславов, Сивард Спрокел, Цветан Павлов и Вандер тренираха на облекчен режим в Брестник под ръководството на кондиционния треньор Шекеровски, а останалите проведоха тонизиращо занимание в Коматево, след което всички минаха възстановителни процедури.

Вчера от фенклуба на “Ботев” пътуваха до Стара Загора, където имаха среща с представителите на домакините, както и с полицията. Бултрасите ще преминат през дрегер, уточниха от органите на реда