"Левски" излиза срещу Локомотив (София) в изключително важен за Пепе Мурсия двубой. Срещата е от 3-и кръг на "А" група и ще започне в 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Треньорската смяна вече се пече при "сините", а според един от спортните вестници испанецът със сигурност си тръгва и дори победа над Локомотив няма да го спаси.

"Левски" все още няма успех от началото на сезона, като записа загуба от ЦСКА и равен с Локомотив (Пловдив). Столичните "железничари" пък загубиха от "Ботев" (Пловдив), но победиха Литекс.

Треньорът на "Левски" Пепе Мурсия не може да разчита в този двубой на контузените Валери Божинов, Пламен Крумов, Боби Цонев, Миро Иванов и Пламен Илиев. Испанецът ще трябва отново да прекроява състава, а добрата новина е, че се завръща Георги Сърмов.

Мурсия има две въпросителни за стартовата единайсеторка. Първата е в халфовата линия, като все още не е ясно кой ще партнира на Владимир Гаджев, като изборът е между Сърмов и Стефан Велев. Другият голям въпрос е за десния фланг на атаката, където ще се избира между Роман Прохазка и Радослав Цонев. На вратата ще се завърне Наумовски, а пред него ще действат Радослав Димитров, Борислав Стойчев, Белаид и Минев. Аниете този път ще започне зад нападателя, а Бедоя ще действа от ляво. На върха на атаката ще застане Валери Домовчийски.

В Локомотив нямат никакви кадрови проблеми, като треньорът Димитър Васев не може да разчита единствено на взетия от "Левски" под наем Антон Огнянов. На вратата ще започне Митрев, пред него ще действат Хаджиев, Ранджелович, Бранеков и Елтон. В центъра на халфовата линия ще стартират Том и Иво Иванов, а пред тях ще играят Трифонов, Ливраменто и Генов. Единственият нападател пък ще бъде Шехуди.

Общата статистика между двата тима показва сериозно превъзходство на "Левски". В досегашните 125 мача "сините" са записали 71 победи срещу само 25 загуби и 29 равенства. В последнита 5 мача между двата тима обаче "Левски" има само 1 победа, като 3 двубоя завършиха наравно.

7.jpg"ЛЕВСКИ" - ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ)
loko_sofia.JPG

20:00 часа, пряко по ТВ7
Стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Цветан Кръстев




Вероятни състави:

"Левски": Кристиян Наумовски, Радослав Димитров, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Веселин Минев, Валдимир Гаджев, Стефан Велев, Радослав Цонев, Аниете, Бедоя, Валери Домовчийски
Локомотив: Божидар Митрев, Елтон дос Рейш, Александър Бранеков, Марко Ранджелович, Камен Хаджиев, Иво Иванов, Том, Даниел Генов, Антонио Ливраменто, Румен Трифонов, Ламжед Шехуди


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите