Ясен Петров, Димитър Димитров - Херо, Люпко Петрович, Мъри Стоилов, Илиан Илиев и още пет имена. Кой от тях ще поеме Левски? Ако се съди по изказването на Георги Иванов - Гонзо, треньор на “сините” ще е човек, който не е водил тима до момента, а кандидатите са поне 10 специалисти. В клуба обаче не всички са на това мнение. Напротив – тимът се е разделил на лагери, а войната вече бушува.

Фаворит за момента остава Ясен Петров. Пловдивчанинът вече е провел два разговора насаме с Гонзо. Мениджърът на Левски му обяснил условията, а Ясен ги приел веднага. Причината - от две години Пловдивския Джанини е без работа. Липсата на финансови средства дори принуди Ясен Петров да работи във фабриката на свой близък, а в същото време поритваше за някое и друго евро в четвъртата ни дивизия. В началото на април Георги Иванов - Гонзо намира телефона на Ясен Петров и му звъни с простото изречение: "Искаш ли да си треньор на Левски". След като веднага получава положителен отговор, любимецът на “синята” агитка се качва в служебния си мерцедес и отпрашва за родния си град. Там Гонзо и Ясен се усамотяват за няколко часа,  където провеждат първоначалните си разговори. Гонзо поставя своите условия, Ясен се съгласява и също иска гаранции за бъдещата си работа. След това Георги Иванов уверява кандидата, че ще сондира пред Батков неговия избор.
Още двама души от клуба се опитват да повлияят на Тодор Батков в избора му за треньор. Това са Константин Баждеков и Петьо Заберски. Изпълнителният директор винаги е казвал, че по спортно-технически въпроси не се меси, но думата му се чува.
"Чичи Бенджи (б.р. Баждеков) е стара кримка. Вдига рамене, но има влияние върху шефа. Баждеков изпитва голяма слабост към Станимир Стоилов и ще се опита него да прокара за треньор", твърдят източници на БЛИЦ.
Вариантът Мъри да се завърне начело на “сините” изглежда клони към нула към днешна дата. Хасковлията има две условия, които са неизпълними за момента. Едното е да му бъдат изплатени всички дължими суми от предишния период, а другото е да се върне в екип с Наско Сираков.
"Мъри вече бе канен на два пъти от Гонзо, но и в двата случая чу, че на работа трябва да се върне и Наско Сираков. Това не устройва Гонзо, защото той тогава ще стане фигурант и няма да излезе от сянката на Сираков", убедени са запознати с клубните детайли на “Герена”. Финансовата страна също не е за пренебрегване. Станимир Стоилов и Наско Сираков имат да получават не малко пари от предишния си период на “Герена”. Става въпрос за премии за класирането в Шампионска лига, а така също и спечелването на титлата и купата. Говори се за по 100 000 евро на човек, но нещата са доста висящи. Причината - всичко е на честна дума, тъй като нито Наско Сираков, нито Станимир Стоилов имат договори за тези пари. Ако Тодор Батков ги върне на работа някой ден,  тогова те ще договарят отново условията си. Иначе отиват в графата - "ще имате да вземете".
Свой кандидат за треньор има и Петьо Заберски. Кумецът на Тодор Батков е мениджърът, който отговаря за трансферите в клуба последните години. Заради тихия конфликт между него и Наско и Мъри преди две години последните двама бяха уволнени. Заберски обаче натрупа куп черни точки пред собственика с т.н. "Казанска афера". Многомилионната сделка с ФК Рубин пропадна, а четиримата играчи на взеха участие в мача с ЦСКА, който бе загубен.
Заберски е убеден, че чужденец може да вдигне Левски на крака и затова ще се опита в оставащите дни да прокара идеята именно специалист извън България да поеме “сините”. "Петьо има трима кандидати, двама от тях са извън България", докладваха приближените му. Те категорично отрекоха вариантът импресариото да пробутва Люпко Петрович, но разкриха, че Заберски изпитва лични симпатии към Илиан Илиев.
И докато Тодор Батков умува кой да назначи за треньор, то за Баждеков, Гонзо и Заберски може да се каже, че са в тих конфликт. Тримата се избягват и разминават на “Герена”. Баждеков и Гонзо имат кабинети на един етаж и обща секретарка, но мениджърът почти не се застоява там, а стои в съблекалнята при треньорите. Самият Петьо Заберски не идва на стадиона, но пък държи постоянна телефонна връзка със собственика. Заберски има и картбланш да продава футболисти на Левски. На сергията са сложени всички, от които могат да се вземат пари. При първа оферта си тръгват Николай Димитров - Хичо, Жоазиньо, Дарко Тасевски, Георги Сърмов и Веселин Минев. Последните двама тровят атмосферата в съблекалнята с постоянното си мрънкане да бъдат продадени и вероятността желанието им да бъде удовлетворено е голяма.
Който и да бъде назначен за треньор на Левски, е ясно, че ще бъде приет с известни резерви от всички - част от ръководството, феновете и ветераните. Висящ остава и въпросът с досегашните помощници на “Герена” - Антони Здравков, Владко Шаламанов, Руслан Михайлов, Ясен Екимов и доведеният от Гонзо през зимата Ивайло Петров.
ПЕТЪР ПЕТРОВ/БЛИЦ