Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

16:55 часа ОФИЦИАЛНО! Борислав Михайлов печели без балотаж. Легендарният вратар е получил от 241 гласа от 480 гласували
16:37 часа Според неофициална информация Борислав Михайлов печели с малка преднина. Не е ясно ще има ли балотаж
16:29 часа
Преброяването на гласовете приключи. Очаква се скоро да обявят резултатите
16:00 часа Гласуването завърши, тече преброяване на бюлетините
13:38 часа Започна гласуването за президент на БФС
13:30 часа
Започна вписването на делегатите, това е процедура за подготовка преди гласуването за президент на БФС
13:24 часа Решителна намеса на Венцислав Стефанов прекрати скандал сред делегатите. Той беше породен от искане на Димитър Бербатов и четиримата кандидат президенти да имат свои наблюдатели при преброяването на гласовете
13:10 часа Борислав Михайлов направи последно изказване
12:30 часа Двама кандидати си направиха самоотвод - президентът на Марица Христо Христов и Георги Захариев
12:43 часа Димитър Бербатов направи последно изказване
12:10 часа Започна представянето на шестте кандидатури за президент на БФС. Официалните кандидати за президент на БФС са Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Христо Христов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. Всеки от тях получи по 10 минути, за да изложи своята програма пред делегатите.
11:50 часа Официално прекратиха мандата на Борислав Михайлов с 411:0 гласа, като останалите се въздържаха. Това означа, че ще има избор за нов президент. Съществуваше хипотеза, че ако делегатите не бяха прекратили мандата на действащото ръководство, то щеше да остана легитимно до следващия конгрес на 18 март. Беше прекратен и мандатът на Изпълкома
11:20 часа Тече обсъждането на първа точка от дневния ред, която е свързана с отчета - одобряване на доклад на ИК относно изключване на членове на БФС и констатирано прекратяване на членството на футболни клубове в БФС по причини, различни от изключване.
11:05 часа Георги Величков (делегат на ФК Калояново) пожела да влезе като член на комисията, която ще брои гласовете, но предложението му не бе прието с 106 към 206 гласа, а останалите се въздържаха. Величков е един от хората, които подкрепя Димитър Бербатов.
10:34 часа Хора от екипа на Димитър Бербатов предложиха в секретариата да влязат хора от тяхното адвокатско дружество. В крайна сметка предложението не мина, като голяма част от делегатите се въздържаха, а разликата между "За" и "Против" беше няколко гласа 189:199. Малко по-късно бяха избрани и комисиите, които ще бъдат отговорни за президентските избори.
10:15 часа В залата присъстват 483 делегата на футболните клубове, които ще участват в избора за президент. Това означава, че 25 клуба или не са допуснати или не са дошли на конгреса.
10:00 часа Започна регистрацията на делегатите, които ще вземат участие в гласуването на конгреса.

Дневният ред на Конгреса:
1. Одобряване на доклад на ИК относно изключване на членове на БФС и констатирано прекратяване на членството на футболни клубове в БФС по причини, различни от изключване.
2. Прекратяване на мандата и правомощията, и освобождаване от длъжност на Президента на БФС.
3. Прекратяване на мандата и правомощията, и освобождаване от длъжност на членовете на ИК на БФС.
4. Избор на президент на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса.
5. Избор на членове на ИК на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса.
6. Приемане на нови членове на БФС.
7. Промени в Устава.
8. Разни.