Контролата ни с Боливия, предвидена за 14 ноември, събота, пропадна заради пари.

"Не успяхме да постигнем компромис по финансовите въпроси и решихме да откажем мача", заяви генералният директор на Боливийската федерация Алберто Лосада пред местната преса. Поради същата причина пропадна и планираната контрола на Боливия с Кипър. Засега не е ясно дали Българският футболен съюз ще успее да уреди проверка с друг съперник за тази дата.

Същевременно от офисите на "Иван Асен II" потвърдиха, че са получили факс, но тепърва трябва да се изяснят подробностите.

"Посредникът-мениджър, който организира контролата, твърди, че вече е превел част от договорената сума на боливийците. Те ни пратиха факс, но ние искаме да ги чуем, тъй като в това, което получихме, няма подробности", заявиха източници на БЛИЦ от БФС.

Двамата селекционери вече обявиха своите избраници и датата е официална от календара на ФИФА. При положение, че боливийците отказват контролата толкова късно, ги очаква солена глоба.

При положение, че в БФС не намерят друг съперник на мястото на Боливия за 14 ноември, е твърде вероятно отложеният кръг в "А" група да бъде върнат./БЛИЦ