Сравнително кратко бе времето за почивка на родните отбори. Футболният шампионат за изминалия сезон завърши преди около две седмици, а ето, че повечето тимове вече стартираха подготовка за предстоящата кампания.

Освен трансферите и селекционната политика, феновете се вълнуват и от приятелските мачове, които любимите им клубове ще изиграят през този подготвителен период. И макар да сме свикнали треньори и състезатели да казват, че резултатите в контролите не са от особено значение, то обективната истина е, че положителното представяне в тях дава необходимото самочувствие и повишава увереността на футболистите преди официалните мачове. А и дава надежди на запалянковците за успешен и радостен сезон.

Понякога информацията за подобен род срещи е оскъдна, но от Инбет са се постарали всички контроли на българските отбори да са налични в спортната секция на сайта им. За някои от тях букмейкърът дори предлага специални пазари, като например в сблъсъка между Черно море и Спартак Плевен да има гол преди 15-ата минута. Коефициентът за това е завишен от 3.50 на 4.50.

Със сигурност най-голямо внимание привличат проверките на грандовете. И докато Лудогорец избра да се готви на родна земя, то вицешампионът ЦСКА по традиция ще замине за Австрия. Там червените ще изиграят четири двубоя, а съперници са Ботошани, Базел, Карабах и Тирол. Специално първата контрола с Ботошани може да е много полезна за армейците, защото жребият за Лигата на конференциите отреди те да се изправят срещу друг румънски тим във втория квалификационен кръг – Сепси.

Левски пък, подобно на Лудогорец, остава у нас. Сините ще се готвят предимно в Правец, а предвидените срещи, в които новият наставник Николай Костов ще се запознае със състава в детайли, са три: срещу Етър, Марица и АПОЕЛ Никозия.

Инбет ще предложи на потребителите си коефициенти за всеки един от тези мачове, както разбира се и такива за останалите контроли на българските тимове, които след по-малко от месец дават началото на битката за сезон 2023/24.

18+ Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на https://inbet.com/help/responsible-gambling