Макар и контузен, Борислав Михайлов ще изиграе първия си "мач" за годината. Президентът на БФС ще се яви с обездвижваща шина на счупения си крак на днешния Изпълком. Заседанието е от 15,00 часа в сградата на футболния ни съюз. Боби пострада на сноуборд на 20 декември и впоследствие претърпя операция. Въпреки че в момента не може да стъпва, той ще спази уговорката и ще ръководи насрочената за днес среща на футболната власт.

Изпълкомът ще обсъжда варианти за шеф на Съдийската комисия. Постът е свободен след отстраняването на Димо Момиров. Нов началник може и да не бъде избран днес, ако липсва силна и обединяваща кандидатура. Вариантите за нов шеф на съдиите са няколко, като Костадин Костадинов е с най-големи шансове. Останалите варианти за нов председател на комисията са Стефан Чакъров и Камен Алексиев.

На днешния Изпълком трябва да бъде решено и кой ще замени Иван Колев начело на младежкия национален отбор. Емил Велев е с най-големи шансове, а останалите спрягани имена са Александър Станков, Михаил Мадански и Илиан Илиев, който обаче почти сигурно ще остане в Берое. Младите “лъвове” може и да нямат селекционер, тъй като в следващата повече от една година ще играят само приятелски срещи.

Ще се решава и по казуса с Ботев – дали клубът да бъде изхвърлен от "А" група. По всичко личи, че закъсалият пловдивски клуб ще има още време да намери нов собственик и да ликвидира дълговете си до пролетния полусезон./БЛИЦ