Славия победи с 2:0 като гост Ботев (Враца) в мач от 19 кръг на efbet Лига. "Белите" триумфираха с попадения на Янис Карабельов и Емил Стоев, а с успеха влязоха в първата шестица на класирането. 

Славия игра цяло второ полувреме с човек по-малко, тъй като Христо Попадийн бе изгонен за два жълти картона още в 49-ата минута. Домакините пък отбелязаха гол за 1:1 в последните минути, но той бе отменен точно преди "белите" да изпълнят центъра. Решението на страничния рефер отприщи гнева на Тони Здравков и футболистите му. Наставникът на врачани дори си скъса и хвърли баджа, за което бе предупреден с жълт картон от съдията Георги Димитров.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Самата среща не се запомни с много футболни достойнства и се игра на доста лош терен. "Белите" натиснаха силно в началните минути и успяха рано да излязат напред в резултата. В 16-ата минута Галин Иванов центрира от фаул, удар с глава срещна гредата и топката се върна в игра. Последва удар и блокиране от защитник, но при третия опит Карабельов стреля между краката на Костов и реализира за 1:0 за "белите".

След червения картон в началото на втората част темпото спадна много, а реферът даде голям брой жълти картони. Все пак ситуацията бе спокойна почти до последните минути. Тогава Домовчийски реализира с глава за 1:1. Играчите на Здравков се порадваха, след което и двата тима се наредиха за подновяване на играта от центъра. В този момент обаче последва сигнал от страничния съдия, че е имало засада и попадението трябва да бъде отменено. Това решение влуди Здравков, Божинов и останалите от тима и щаба на Ботев. Последваха пререкания и изгонване на наставника. Повторенията показаха, че засада има и голът е правилно отменен.

В следващите секунди Емил Стоев бе изведен сам срещу Костов още от центъра и технично го преодоля за крайното 2:0.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020


Ботев (Враца) - Славия 0:2
0:1 Янис Карабельов (16), 0:2 Емил Стоев (90+2)

Срещата по минути:
1. Начало на мача
9- Калоян Кръстев отправи опасен удар към вратата на домакините, но той излезе в аут
16- ГОЛ ЗА СЛАВИЯ! Галин Иванов центрира от фаул, удар с глава срещна гредата и топката се върна в игра. Последва удар и блокиране от защитник, но при третия опит Карабельов стреля между краката на Костов и реализира!
25- Велковски стреля опасно от пряк свободен удар, но кълбото профуча покрай гредата
30- Петър Атанасов отправи опасен удар от близка дистанция, но Георги Георгиев спаси
45- Край на първото полувреме
________________________
46- Начало на второто полувреме
50- Червен картон! Христо Попадийн направи няколко фаула и получи втори жълт картон, оставяйки Славия с човек по-малко
52- Георги Вълчев стреля много силно и точно, но Георгиев изби в корнер
86- Отменен гол на Ботев! Валери Домовчийски вкара с глава, съдията призна попадението и всичко бе готово, за да бъде играта подновена от центъра. В този момент обаче страничният рефер, който първоначално не вдигна флага, промени решението си и голът бе отменен. Треньорът на Ботев Антони Здравков побесня и нападана страничния рефер, а играчите на домакините не останаха по-назад. 
90+2-
ГОЛ ЗА СЛАВИЯ! Емил Стоев бе изведен още преди центъра сам срещу вратаря на Ботев и технично го преодоля!
90+4- Край на мача!


БОТЕВ (ВРАЦА): 33.Красимир Костов, 4.Ангел Лясков, 11.Андреас Васев, 86.Валери Божинов, 30.Валери Домовчийски, 37.Венцислав Керчев, 7.Георги Вълчев, 8.Доминик Янков (48-9.Даниел Генов), 18.Илия Миланов, 10.Петър Атанасов, 28.Христо Златински (47-6.Даниел Гаджев (63-23.Симеон Мечев))
Резерви: 1.Христо Митов, 9.Даниел Генов, 6.Даниел Гаджев, 39.Деян Иванов, 19.Ивайло Михайлов, 14.Мирослав Будинов, 23.Симеон Мечев
Треньор: Антони Здравков

СЛАВИЯ: 13.Георги Георгиев, 83.Христо Попадийн, 15.Емил Виячки, 55.Андреа Христов, 19.Димитър Велковски, 33.Галин Иванов, 73.Венцислав Бенгюзов, 10.Янис Карабельов, 35.Георги Йомов, 14.Дарко Тасевски (54-38.Милен Гамаков), 7.Калоян Кръстев (66-71.Емил Стоев)
Резерви: 32.Антониос Стергиакис, 71.Емил Стоев, 38.Милен Гамаков, 4.Петър Патев, 11.Радослав Кирилов, 9.Цветелин Чунчуков, 23.Владислав Узунов
Треньор: Златомир Загорчич

Легенда: гол , автогол , жълт картон  , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

Враца, стадион "Христо Ботев"
Съдия: Георги Димитров