Развихрилата се в целия свят пандемия с COVID-19 отложи трансфера в чужбина на бивш български национал. Скаути на два клуба от английската Лига 1 щяха да дойдат у нас, за да гледат на живо изявите на Томи Костадинов, информира "Витоша нюз". 29-годишният халф, който е юноша на ЦСКА, се подвизава в третодивизионния Спортист (Своге), а гостите от Острова трябваше да бъдат на трибуните по време на мача с Оборище (Панагюрище). Както е известно обаче, футболното първенство беше спряно заради коронавируса.

Когато карантината върху най-популярната игра падне, английските скаути ще продължат наблюдението си върху юношата на ЦСКА.

“На този етап нещата са в застой по обективни причини. Бяхме уредили всичко по престоя на английските колеги тук, но преди няколко дни те ми съобщиха по телефона, че визитата им в България се отлага. Нормално е, знаете, че пътуванията навсякъде са максимално ограничени. Пандемията създава проблеми в целия свят. Но аз съм оптимист, че трансферът на Томи в Англия ще се осъществи. Той е много класен футболист, голям талант. Определено не е играч за трета дивизия. Има интерес към него от чужди клубове, но най-силен е от Лига 1 на Албиона. Не искам да издавам имената на отборите, които го следят, само ще ви кажа, че са от първата половина на таблицата”, коментира Павлин Александров пред vitoshanews.com.

Бившият нападател на ЦСКА, Хасково и Спартак (Варна) представлява Костадинов пред чуждите агенти. “Томи е един от малкото футболисти по нашите терени, които не подават топката назад, които не се страхуват да поемат отговорност, да тръгнат на риск. За англичаните това е изключително важно, те обичат такъв тип играчи", добави Александров.

Томи Костадинов е роден през 1991 г. В кариерата си е играл за родния ЦСКА, Чавдар (Етрополе), Литекс, Бдин (Видин), гръцките Халкида и Пантирайкос (Санторини), азербайджанския АЗАЛ (Баку), Миньор (Перник), Витоша (Бистрица), македонския Брегалница (Щип) и Пирин (Гоце Делчев). За “армейците” вкара хубав гол при победата над Клифтънвил с 2:1 като гост в мач от третия кв. кръг на Лига Европа. Това се случи на 5 август 2010 г., когато техничарят беше едва 19-годишен.

Томи е известен във футболните среди и с факта, че не желае да играе в мачове в събота по религиозни причини.