Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов изрази мнение, че Димитър Бербатов е трябвало да остане в националния отбор и да не се отказва. Коща също така сподели, че Любослав Пенев е идеален за селекционер на България и му пожела успех начело на "трикольорите".

"Изговориха се много глупости по адрес на Бербатов. Истината е, че тук - в България, те смачкват при първата ти грешка. Той е най-добрият ни футболист, играч от световна класа. Според мен направи грешка като се отказа от националния отбор. Трябваше да остане и да търпи. Така правят големите", коментира Костадинов в предаването "Директно" с Мартин Карбовски по Нова телевизия.

"Любо е човек, който доста години е във футбола и като играч, и като треньор. Той е идеален за националния отбор. Футболистите ще имат респект и ще го слушат", заяви още Екзекутора на "петлите".

"Литекс направи крачка напред с привличането на Христо Стоичков за треньор. Той може да даде много на българския футбол. Желая му успех", каза Коща по повод назначението на Камата за наставник на "оранжевите".