Изпълнителният директор на ЦСКА по спортно-техническите въпроси Емил Костадинов днес се яви в съда по делото, което е заведено срещу Александър Томов и Александър Гарибов за източването на “Кремиковци” и “армейския” клуб.
 
Пред съда Костадинов обяви, че няма как парите, с които е бил управляван клуба по времето на Томов да не са били чисти, тъй като всички плащания са били извършвани по банков път. Той подчерта, че не са истина твърденията за източване на футболния клуб.

Коща свидетелства по въпроса за заем от 5 милиона евро, който е бил отпуснат на “армейците” от “International asset bank” по времето, когато Томов бе президент. Той бе дал показания по темата преди време. Сега той потвърди думите си, след като му бе прочетена стенограмата от тогавашния разпит.
 
Членът на управата на БФС е уверен, че атаката към ЦСКА се дължи на решението на тогавашната управа да излезе на светло и да декларира реалните заплати на футболистите. От НОИ нееднократно обявяваха, че “червените” са били единственият изряден клуб в периода, който е засегнат в делото.
 
По решение на съда Емил Костадинов трябваше да бъде доведен под стража на заседанието, след като не се бе явил на предишното гледане. Шефът на ЦСКА обаче се яви сам и без полицейски ескорт. На заседанието той поясни, че неотложни антгажименти са му попречили да се яви предишния път.

Пред съдебната зала Костадинов обяви, че се надява най-сетне делото да приключи и да излезе наяве истината за случилото се в клуба по времето на Александър Томов./БЛИЦ