Легендарният футболист на Ботев (Враца) Илия Вълов е вкаран за лечение в Центъра за психично здраве във Враца, известен сред хората като лудницата, пише "Булнюз".

Дългогодишният вратар на местния отбор, достигал до полуфинал в турнира за КЕШ с отбора на ЦСКА, от близо 2 седмици получава специализирани медицински грижи заради тежък, дългогодишен проблем. За никого не е тайна, че той има алкохолна зависимост и това му създаваше доста неприятности назад във времето.

Преди 3 години легендата на ЦСКА и бивш изпълнителен директор на Ботев катастрофира пиян във Враца с личния си автомобил „Рено Сценик“, като се блъсна в стойка за поставяне на указателни табели и знаци. Тогава пътните полицаи направили алкохолна проба, като отчела 3.46 промила алкохол в кръвта. 

На този етап не е ясно още колко време ще остане в психото 57-годишният Илия Вълов, но неговите близки очакват лечението да помогне в преодоляването на алкохолната му зависимост и той отново да предава своя ценен опит на младите футболисти на Ботев.

БЛИЦ припомня, че бившият вратар има редица силни мачове в ЦСКА. Един от най-запомнящите се е четвъртфиналът за КНК с холандския Рода. На реванша в Керкраде се стига до дузпи, а Вълов е главният герой и изпраща "червените" на полуфинала. Там през април 1989 година те отстъпват на Барселона. Вълов има и 31 мача за националния отбор. Той е баща на бившия защитник на "армейците" Валентин Илиев. 
  Winbet - победата е емоция! (18+)