Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Нападателят на Славия Ивайло Димитров вече официално е футболист на Арарат (Ереван). БЛИЦ първи съобщи, че Косъма продължава кариерата си в клуба от Армения, в който това лято премина и друг бивш играч на "белите" - защитникът Георги Пашов. 

Димитров днес подписа договора си с Арарат. "Контрактът е за две години", съобщи Косъма. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Доволен съм от избора, който направих. Хората от Арарат показаха, че много ме искат. В последните три месеца не спряха да ме търсят. Извадиха ми оферта още след полуфинала с Ботев (Пловдив) за Купата на България. Тогава им казах, че искам да довърша сезона със Славия, след което ще дам отговор. Те не се отказаха, бяха много настоятелни и така се стигна до трансфера ми в Армения", разказа Ивайло Димитров пред БЛИЦ.

"На 29 години съм, нормално е да помисля за бъдещето си и вече да изляза в чужбина. Знаете, че към това се стремях в последните трансферни прозорци. Целите на Арарат ми допадат, високи са и затова приех. От нас се иска да станем шампион на Армения и да спечелим Купата на страната. Най-важното е да бъда здрав и с головете си да помагам на отбора. Желая успех на Славия в първенството и срещу Хайдук. Оставям много приятели. Спечелената Купа на България ще ми бъде вечен спомен", добави Косъма.

Дебютът на голмайстора за новия му отбор ще бъде идната събота, за когато Арарат има насрочена контролна среща. Първият мач на Димитров и съотборниците му от първенството на Армения ще бъде на 4 август. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ