Спартак (Варна) започна лятна подготовка с четирима нови футболисти. Това с вратарят Ивайло Яначков (Сливнишки герой), левият бек Тодор Гочев (Монтана) и халфът Коста Янев (Нефтохимик), а полузащитникът Христо Гоговски от Вихрен ще мине пробен период. Варненци бяха напуснати от Петър Денчев, Георги Димитров и Джихат Кямил, както и от младоците Кристиян Радев и Никола Арнаудов.

Със "соколите" тренират и двама юноши - защитникът Тодор Николов и халфът Ивайло Русев. Наставникът Атанас Атанасов обяви, че очакват още 3-4 нови играчи, а групата за есенния полусезон в "Б" група ще е 24-25 футболисти.

“Целта ни е да играем добър футбол и ако го направим, нещата ще се получат по най-добрия начин за нас. Имам уверението на шефовете, че плащанията ще са изрядни, както беше през пролетта”, каза Атанасов.

Бившият футболист на ЦСКА Коста Янев, който също присъства на пресконференцията с останалите нови играчи, каза, че е дошъл в Спартак, за да да преследва цели с отбора.

"Соколите" ще се подготвят при домашни условия. Засега са ясни съперниците в 6 от 7-те контроли: Нефтохимик (5 юли), Мастер (9 юли), Добруджа (12 юли), Черноморец (16 юли), Несебър (23 юли) и Калиакра (26 юли). Търси се противник за 19 юли. Първата тренировка уважи клубната легенда Живко Господинов, а отец Дончо даде божия благословия на играчите за здраве и успехи.